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Registros recuperados : 104 | |
11. | | SILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R. Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017. Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | SILVA, T. C. M.; MARTORANO, L. G.; MONTEIRO, C. W. B.; MONTEIRO, D. C. A. Dinâmica da produção de castanha e de rebanho bovino no Baixo Amazonas para identificar evidências de inclusão da espécie em plantios florestais no Pará. In: SIMPÓSIO DE ESTUDOS E PESQUISAS EM CIÊNCIAS AMBIENTAIS NA AMAZÔNIA, 1., 2012, Belém, PA. Anais: resumos dos trabalhos aprovados. [Belém, PA]: Universidade do Estado do Pará, Centro de Ciências Naturais e Tecnologia, 2012. p. 191. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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14. | | MATIAS, J. R.; SILVA, T. C. F. dos S.; ARAGÃO, C. A.; DANTAS, B. F. Estresse salino e hídrico na germinação de sementes de pepino. Horticultura Brasileira, v. 30, n. 2, p. S7765-S7771, jul. 2012. 1 CD-ROM. Suplemento. Edição dos Anais do 52 Congresso Brasileiro de Olericultura, Salvador, jul. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | FIGUEIREDO, M. A. de; PIO, R.; SILVA, T. C.; SILVA, K. N. Características florais e carpométricas e germinação in vitro de grãos de pólen de cultivares de amoreira-preta. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 7, p. 731-740, jul. 2013. Título em inglês: Floral and fruit characteristics of blackberry cultivars, and in vitro germination of their pollen grains. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | SILVA, T. C.; ALVES, M. da C. S.; TEODORO, M. S.; LACERDA, M. N. de. Avaliação e potencial fisiológico de sementes de Crotalaria juncea L em três períodos diferentes de armazenamento. Enciclopédia Biosfera, Goiânia, v. 11, n. 20, p. 40-52, 2015. Edição dos Anais do Simpósio Regional de Agroecologia e Desenvolvimento Rural Sustentável e I Feira de Sustentabilidade Ambiental do Território dos Carnaubais Piauienses. De 10 a 12 de abril, em Campo Maior - PI. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 104 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/08/2017 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Autoria: |
SILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R. |
Afiliação: |
Thiberio Carvalho da Silva, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Joana D’Arc Mauricio Rocha, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Pedro Moreira, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Altevir Signor, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Wilson Rogerio Boscolo, Universidade Estadual do Oeste do Paraná. |
Título: |
Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of crude protein, crude energy, fat, and dry matter of fish protein hydrolysate (FPH), made of by-products of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) and whole sardines (Cetengraulis edentulus), and to evaluate the productive performance and muscle fiber growth of Nile tilapia post-larvae. Two trials were conducted, the first one to determine the digestibility in 120 fingerlings (70.0±2.0 g), and the second one to evaluate the productive performance of 375 post-larvae, with three days of age, which were distributed in 25 aquaria with 30 L of useful volume. Five diets were prepared based on vegetable ingredients, to which fish were included at 0, 2, 4, 6, and 8% FPH. For the evaluation of muscle growth, eight fish of each experimental unit were used. The ADC values found were: 98.29% for dry matter; 99.28% for crude protein; and 99.13% for gross energy. The best zootechnical response for the productive performance resulted from the treatment with the inclusion of fish hydrolysate at 4.75%. The diets affected the frequency of the muscle fiber diameters, mainly the growth by hyperplasia. FPH can be efficiently used, and its inclusion at 4.75% is indicated in the diets for Nile tilapia in the post-larvae stage. |
Palavras-Chave: |
Peptídeos. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Farinha de peixe; Nutrição animal; Oreochromis niloticus; Piscicultura. |
Thesaurus NAL: |
Cetengraulis edentulus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162366/1/Fish-protein-hydrolysate.pdf
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Marc: |
LEADER 02158naa a2200265 a 4500 001 2073541 005 2017-08-03 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, T. C. da 245 $aFish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo. 520 $aThe objective of this work was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of crude protein, crude energy, fat, and dry matter of fish protein hydrolysate (FPH), made of by-products of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) and whole sardines (Cetengraulis edentulus), and to evaluate the productive performance and muscle fiber growth of Nile tilapia post-larvae. Two trials were conducted, the first one to determine the digestibility in 120 fingerlings (70.0±2.0 g), and the second one to evaluate the productive performance of 375 post-larvae, with three days of age, which were distributed in 25 aquaria with 30 L of useful volume. Five diets were prepared based on vegetable ingredients, to which fish were included at 0, 2, 4, 6, and 8% FPH. For the evaluation of muscle growth, eight fish of each experimental unit were used. The ADC values found were: 98.29% for dry matter; 99.28% for crude protein; and 99.13% for gross energy. The best zootechnical response for the productive performance resulted from the treatment with the inclusion of fish hydrolysate at 4.75%. The diets affected the frequency of the muscle fiber diameters, mainly the growth by hyperplasia. FPH can be efficiently used, and its inclusion at 4.75% is indicated in the diets for Nile tilapia in the post-larvae stage. 650 $aCetengraulis edentulus 650 $aDigestibilidade 650 $aFarinha de peixe 650 $aNutrição animal 650 $aOreochromis niloticus 650 $aPiscicultura 653 $aPeptídeos 700 1 $aROCHA, J. D'A. M. 700 1 $aMOREIRA, P. 700 1 $aSIGNOR, A. 700 1 $aBOSCOLO, W. R. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017.
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